TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi

Üniversitemizin ev sahipliğinde, Kariyer Araştırma Planlama ve Uygulama Merkezi'mizin koordinasyonunda DİKA tarafından yürütülen ve İş Geliştirme Uzmanı Mehmet Selçuk NARİN rehberliğinde 29 Mart’ta başlayan uygulamalı girişimcilik eğitimlerine ilimizden 23 gencimiz katılmıştır. 10 gün süreyle verilen eğitimlerde gençlerimizin “Bir iş planının nasıl hazırlanacağı, işi almak için uygun finansal kaynakların nasıl belirleneceği ve iş fikirlerini nasıl gerçek yaşama geçirebileceklerine” yönelik uygulamalar yapılmıştır. Bu eğitimle gençlerimizin kendi girişimlerini kurmak için ihtiyaç duyacağı temel bilişsel içerikleri öğrenmelerinin yanı sıra girişimcilik için gerekli olan yeterliliklerinin geliştiğini söyleyebiliriz.

Düzenlenen sertifika törenine Rektörümüz Prof. Dr. Nihat ŞINDAK, rektör yardımcımız Prof. Dr. Tekin ŞAHİN, DİKA Genel Sekteri AHMET ALANLI, TSO Başkan Vekili Fuat Özgür ÇALAPKUL, KOSGEB Siirt Müdürü Ömer Erkılıç ve Proje Ekip başkanı Cleofe MC Guardigli, KAPUM yetkilileri ve öğrenciler katıldı. Törende girişimcilik eğitimi başarı ile tamamlayan öğrencilere sertifikaları verildi. Törende TSO başkan vekili, Rektörümüz, KOSGEP müdürü ve DİKA Genel sekreteri konuşmalarını yaptı.

Dr. Öğr. Üyesi HALİT KIRIKTAŞ (0484) 212-1111 / 3990
Kariyer Araştırma Planlama ve Uygulama Merkezi - KAPUM