KAPUM tarafından "Akademide Kariyer Eğitimi" Adlı Sanal Söyleşi Gerçekleşti

Siirt Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAPUM) tarafından dönem boyunca gerçekleştirilecek olan Kariyer Eğitim Günleri kapsamında ilk sanal söyleşi gerçekleştirildi.

Bu hafta “Akademide Kariyer Eğitimi” üst başlığı ile gerçekleşen oturumda “Kariyer Eğitim Günleri” sürecinin yapısı, kapsamı ve yöntemi ile ilgili kısa bir değerlendirmede bulunulduktan sonra eğitim süreçlerinin organizasyonel yapısı ve lisansüstü eğitim aşamaları konularında sunumlar gerçekleştirildi

Eğitmenler, söyleşide Türkiye’de öğretim kurumlarının (örgün/örgün olmayan) idari yapısı ve eğitim süreçleri ile ilgili bilgi verdi. Bu kapsamda ilkokuldan lisansüstü eğitime kadar olan  süreçlerin hangi aşamalardan oluştuğu, bu eğitimin hangi kurum ve birimler tarafından gerçekleştirildiği, buralardan mezun olanların unvan ve yeterliliklerinin ne olacağına değinildi.

Dr. Öğr. Üyesi HALİT KIRIKTAŞ (0484) 212-1111 / 3990
Kariyer Araştırma Planlama ve Uygulama Merkezi - KAPUM